ההבדלים בין חינה מרוקאית לחינה הודית

טקס החינה הוא אחד האירועים היפים והבלתי נשכחים במהלך חיי הזוג – חלק מהזוגות, אף טוענים כי נהנו מאירוע החינה הרבה יותר מאשר מהחתונה עצמה. זאת משום שאירוע החתונה הוא מאוד מלחיץ ודורש תכנון רב, לעומת אירוע החינה שמתקיים באווירה משפחתית ומונע מהחתן והכלה לחצים מיותרים.

חינה מרוקאית

את טקס החינה המרוקאית נהוג לחגוג יום אחד בלבד לפני החתונה – בגלל שהטקס כה קרוב ל”יום הגדול” ברוב המקרים, הכלה והחתן דיי לחוצים, אך ככל שהנם מתמסרים לחגיגה ולאווירה החמה, הלחצים נעלמים ומתחלפים ברוגע ושמחה.

טקס חינה מרוקאית מתחיל במקווה, לשם החברות ובנות המשפחה של הכלה מלוות אותה, שרות שירים מסורתיים ורוקדות.

לאחר המקווה, הכלה, חברותיה ובנות המשפחה מגיעות אל המקום בו יתקיים אירוע החינה – ברוב המקרים מדובר על בית ההורים של הכלה או אולם שעוצב במיוחד לכבוד האירוע.

הנשים והגברים לובשים כפתן מרוקאי העשוי מבדים יוקרתיים ומעוצב ברקמות בצבעי זהב. הנשים עונדות תכשיטים יפים, חובשות כתרים על הראש ושמות סרטים לשיער. לגברים יש כובע הנקרא “תרבוש”.

חינה הודית

בשונה מטקס חינה מרוקאית המסמל בעיקר את המעבר מחיי הרווקות אל החיים הזוגיים, במקרה של אירוע חינה הודי, מדובר על פרידה של הבת מבית הוריה, בעיקר מאמה והנה “עוברת” אל בעלה לעתיד.

בכל הנוגע ללבוש, הכלה לובשת לרוב שמלה בצבע ירוק, צבע שמסמל התחדשות וצמיחה ועונדת תכשיטים שונים. הכלה מובל על דולי (אפריון) והכל מתלווה בשירים, תיפופים, ריקודים והמון שמחה.

הטקס מתקיים ברוב המקרים באולם אירועים המעוצב בסגנון אותנטי.

לסיכום,

כמו שהנכם רואים, טקס חינה מרוקאים והודית הנם שונים מעט, אך בשני המקרים מדובר על אירוע חם, משמח ומשפחתי.

050-7707246